Veelgestelde vragen aan Fiad.nu

Belangrijk is de schade direct te melden. Dit kunt u doen door ons te bellen op 085 401 70 84 of via de email : info@fiad.nu
Neem altijd contact met ons op wanneer er iets onduidelijk is, daarvoor staan wij voor u klaar. Heeft u een schadenummer, houdt dit dan bij de hand als u ons belt. Uiteraard kunt ons ook mailen: info@fiad.nu.
Na het melden van uw schade ontvangt u een bevestiging via de mail. Hierin staan uw schadebehandelaar en diens contactgegevens vermeld.
U bent in principe vrij in het kiezen van een bedrijf dat uw schade kan herstellen. Alleen kan dit op het eigen risico van invloed zijn. Kijk daarvoor naar de voorwaarden bij het verzekeringsproduct of neem contact met ons op. Zodra u uw schade online heeft gemeld, ontvangt u via de mail informatie over de wijze waarop de schade wordt afgehandeld.
Aanpassingen kunt u o.a. doorvoeren in uw online verzekeringsdossier. Een adreswijziging die van invloed is op een verzekering, kunt u zowel bij uw registratie als bij de verzekering doorvoeren. Wij attenderen u erop dat aanpassingen consequenties kunnen hebben op de premie die u betaalt. Uiteraard kunt u ons ook bellen op 085 - 401 70 84 en dan regelen wij het graag voor u.
Om uw e-mailadres te wijzigen moet u eerst inloggen op onze site www.fiad.nu. Daarna logt u in via de banner 'mijn persoonlijk dossier'. Hierna komt u automatisch bij uw gegevens en kunt u uw wijziging doorvoeren. Ook kunt u bellen met een van onze adviseurs die u graag van dienst zijn.
- Klik onder het inloggedeelte op "Wachtwoord vergeten".
- Vul uw huidige gebruikersnaam die vermeld wordt op uw factuur in of uw e-mailadres.
- Klik op "Opvragen".
- Binnen één minuut ontvangt u een e-mail met daarin een door de computer gegenereerd "nieuw wachtwoord".
- Dit wachtwoord kunt u later in uw online verzekeringsdossier onder "Mijn registratie" aanpassen in een persoonlijk wachtwoord.
- Vul dit wachtwoord in of kopieer en plak het in het inlogvenster op de site.
U kunt van berekeningen en andere schermen op een eenvoudige wijze een print maken. Ga met uw aanwijzer in het gebied staan dat u wilt afdrukken. Druk op de rechtermuisknop. Kies daar voor 'afdrukken'. Dat is alles! Maar nog eenvoudiger is het om uw berekening op te slaan met de knop "opslaan". Bovendien vindt u bij veel schermen de knop 'printvriendelijke versie'.
Zodra er een gebruikersnaam voor uw online verzekeringsdossier is gekozen, kan deze niet meer gewijzigd worden. Het bijbehorende wachtwoord wordt automatisch gegenereerd door onze samenwerkingspartners en rechtstreeks naar het ingevoerde e-mailadres op uw registratiescherm verzonden. U wordt direct hierover geïnformeerd via de mail en treft dit aan in uw online verzekeringsdossier. Uw wachtwoord is overigens wel te wijzigen onder "Mijn registratie".
Belangrijk is de schademelding direct te melden; online of via 085 - 401 70 84.
De verschuldigde premiebedragen worden meestal door middel van een automatische incassoprocedure door van uw bankrekening afgeschreven. Bent u het onverhoopt met een afschrijving of het bedrag niet eens, dan kan u middels een eenvoudige mededeling aan uw bank het betreffende afgeschreven bedrag op uw rekening laten terugstorten. U blijft dus te allen tijde volledig baas over uw rekening en saldo.
Om een huisadres te wijzigen logt u in op www.fiad.nu. U kiest vervolgens het tabblad "Mijn registratie" om de adreswijziging door te voeren. Wanneer het een adreswijziging betreft die ook op een verzekering van toepassing is, dan dient u deze ook in de polis door te voeren. Zodra u in het betreffende verzekeringsscherm bent, klikt u eerst op wijzigen en brengt vervolgens de aanpassing aan. Uiteraard kunt u ons ook gewoon bellen of mailen.
Om uw e-mailadres te wijzigen moet u eerst inloggen op onze site. In uw persoonlijk online verzekeringsdossier kiest u het tabblad "Mijn registratie" om uw e-mailadres te wijzigen.
U kunt uw berekeningen eenvoudig opslaan door op de knop "berekening 4 weken bewaren" te klikken. Deze knop staat onderaan elke berekening. Nadat u zichzelf met een gebruikersnaam en wachtwoord heeft geregistreerd, kunt u deze berekeningen vier weken lang opnieuw oproepen in het eigen dossier.
Fiad.nu biedt u een veilige en betrouwbare gebruikersomgeving. Om dit te realiseren kunt u standaard gebruik maken van Secure Sockets Layer (SSL), een technische standaard die u in staat stelt om op veilige wijze uw gegevens over internet te verzenden. Hierdoor zijn andere partijen niet in staat om uw gegevens te onderscheppen en te lezen; zelfs niet door systeembeheerders binnen een intranetomgeving. Op deze wijze is uw privacy gewaarborgd.
De persoonlijke gegevens die u invoert zijn en blijven altijd uw gegevens. Uw gegevens zullen dan ook nooit worden doorgegeven aan derden. Uiteraard onderschrijven wij alle wettelijke bepalingen en voorschriften op het gebied van bescherming van persoonsgegevens en privacy, zoals die staan in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Daarbij conformeren wij ons aan de richtlijnen van de Stichting Klachteninstituut Verzekeringen, GIDI-code, CEA-handleiding en Keurmerk Consument & Geldzaken.
Ja, alle correspondentie wordt verzonden naar het bij de registratie opgegeven e-mailadres. Dit zal doorgaans uw persoonlijk e-mailadres zijn. U vindt deze correspondentie tevens terug in uw online verzekeringsdossier onder 'Mijn e-mailberichten'.
Bij voorkeur wel. Alle communicatie van gaat via de mail en via uw online verzekeringsdossier. Heeft u echter geen e-mailadres en bent u ook niet van plan om dit aan te schaffen, dan kunt u ons daar telefonisch over informeren.
Hiervoor moet u ingelogd zijn in uw online verzekeringsdossier. U kiest het tabblad "Mijn e-mailberichten". Hier vindt u al uw facturen samen met de overige e-mailberichten die zijn verzonden. De facturen herkent u aan het onderwerp: 'Faktuur'.
Wijzigingen kunt u per direct uitvoeren in uw online verzekeringsdossier. Wij attenderen u erop dat aanpassingen consequenties kunnen hebben op de premie die u betaalt. U kunt overigens per dag uw verzekering opzeggen.
Nee, u bent ook verzekerd tijdens de volgende gebeurtenissen:
- Het in- en uitstappen van het in de polis genoemde voertuig
- Het verrichten van of helpen bij noodreparaties aan het in de polis genoemde motorrijtuig onderweg
- Het schoonmaken van ruiten en het bijvullen van brandstof voor het in de polis genoemde motorrijtuig tijdens het oponthoud bij een tankstation
Nee, in de meeste gevallen dekt de zorgverzekering uw kosten voor geneeskundige hulp in het buitenland niet of slechts gedeeltelijk. De hoogte van de vergoeding voor in het buitenland gemaakte kosten voor noodzakelijke medische zorg wordt door uw zorgverzekeraar bepaald op basis van de tarieven die gangbaar zijn in Nederland. Het is daardoor mogelijk dat u moet bijbetalen of dat u helemaal geen vergoeding krijgt van uw zorgverzekeraar. De dekking geneeskundige kosten binnen deze reisverzekering is een aanvulling op uw zorgverzekering. Afhankelijk van uw zorgverzekering en uw reisbestemming is het aan te raden deze kosten mee te verzekeren.
Ja, er is geen dekking binnen de rechtsbijstandverzekering, wanneer het geschil is ontstaan binnen drie maanden na de ingangsdatum van de verzekering. Wanneer het geschil een arbeidsconflict betreft, geldt een wachttijd van zes maanden en bij onteigening twaalf maanden. Heeft u direct voorafgaand aan de ingangsdatum van de verzekering bij een andere verzekeraar een verzekering met dezelfde dekking gehad, dan geldt de wachttijd niet.
De herbouwwaarde is het bedrag dat u nodig heeft om uw huis opnieuw te bouwen, wanneer het totaal verloren is gegaan, in de zelfde staat en kwaliteit waarin het was voor de ramp. Er zijn 'waardemeters' om de herbouwwaarde van uw woning te berekenen.
Om juridisch advies aan te vragen, moet u inloggen in uw online verzekeringsdossier. U kan een schade melden onder "Mijn schades". Bij "Omschrijving" geeft u vervolgens een korte omschrijving van het geschil. Na het melden van de schade zal de rechtsbijstandverzekeraar de zaak in behandeling nemen en dan kan er om juridisch advies worden gevraagd.
- U logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
- Klik op het tabblad "Mijn verzekeringen".
- Klik op "Details".
- Klik onder het contract op "Wijzigen".
- U kunt nu de gegevens in uw contract wijzigen. Na de wijziging kunt u het contract "Herberekenen".
- Klik op "Volgende Stap".
- U kunt de wijziging nu definitief maken door "Ja ik ga akkoord" aan te klikken.
- U vult uw wachtwoord in en klikt op "Bevestigen".
Het kortingspercentage voor uw verzekering wordt bepaald op basis van het aantal jaren dat u schadevrij heeft gereden. In het geval van een auto wordt het aantal schadevrije jaren van elke verzekerde in een landelijke database genaamd Roy-data geregistreerd. Onze partners controleren het aantal door u opgegeven schadevrije jaren in Roy-data. Als u een verzekering heeft beëindigd, ontvangt u van uw verzekeraar een bonus/malus-verklaring, met daarin het door u opgebouwde aantal schadevrije jaren.
Ja, dat kan, alleen niet via onze site. Deze is uitsluitend bestemd voor het online sluiten van niet-zakelijke verzekeringen. Wij verzoeken u telefonisch contact met ons op te nemen op 085 - 401 70 84.
Zodra u bij het autobedrijf bent om de nieuwe auto op te halen, belt u Fiad.nu op en vraagt u om direct de mutatie uit te voeren op de lopende verzekering.
Er kunnen geen schadevrije jaren worden overgenomen van leaseverklaringen. Omdat een leaseverklaring een officieel document is kunnen er doorgaans wel extra treden worden overgenomen op de nieuwe personenautoverzekering.
U kunt, als u dat wilt, op het moment dat u de verkochte of ingeruilde auto door een nieuwe auto heeft vervangen, de verzekering op deze omruildatum wijzigen. U kunt dan de verzekerde condities aanpassen aan de nieuwe omstandigheden.
U volgt dezelfde procedure als bij één verzekering oversluiten. Deze procedure herhaalt u voor alle over te zetten polissen binnen uw huidige combi/pakketpolis. U vult elke keer hetzelfde polisnummer van uw huidige polis in. U zorgt dat alleen de door u aangegeven verzekeringen worden beëindigd, op de door u aangegeven datum of de eerst volgende premievervaldatum. Indien niet alle polissen uit de huidige combi- of pakketpolis worden overgesloten, kan dit gevolgen hebben voor de premiehoogte van de niet-overgesloten polissen. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen, wij handelen het graag voor u af.
U kunt iedere verzekering direct afsluiten via uw online verzekeringsdossier, ook als u al een verzekering bij een andere verzekeraar heeft lopen en de vervaldatum nog ver in de toekomst ligt. Op de bevestigingspagina treft u een button aan die verwijst naar de pagina 'Formulieren'. Deze bevestiging wordt naar u verzonden nadat de aanvraag is bevestigd met het wachtwoord. Via de button is een voorbeeld van een opzegbrief te downloaden die u kunt gebruiken om de nog lopende verzekering(en) op te zeggen. U kunt dit formulier uitprinten, invullen, ondertekenen en naar de verzekeraar sturen. Wij raden u aan niet te wachten tot de afloopdatum van een huidige polis, want dat wordt maar al te vaak vergeten. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ons, wij regelen het graag voor u!
De doorlopende reisverzekering is in Nederland geldig, wanneer er sprake is van een geboekte vakantie. Familiebezoek of dagtrips in Nederland zijn niet verzekerd. In geval van schade moet een boekingsbevestiging of een reserveringsformulier overlegd kunnen worden.
Meer dan vijf inzittenden verzekeren is uitsluitend mogelijk wanneer de auto beschikt over meer dan vijf zitplaatsen. In dat geval zal het totaal verzekerd bedrag bij schade worden verdeeld over het daadwerkelijk aantal inzittenden. Er kan ook gekozen worden voor een hoger verzekerd bedrag.
Ja, u kunt gerust de ene verzekering nu afsluiten en voor de andere een latere ingangsdatum kiezen.
Nee, het verhuren van een woning valt niet onder de dekking aangezien dit als bedrijfsmatige activiteit wordt aangemerkt. De rechtsbijstandverzekering particulier en gezin biedt alleen dekking voor particuliere activiteiten.
Wij raden aan om dit zo snel mogelijk via onze site aan ons te melden via uw uw online verzekeringsdossier. Wanneer u meer kilometers rijdt dan opgegeven, kunt u in een andere categorie komen en dit kan gevolgen hebben voor de premie. Het niet opgeven van het juiste aantal kilometers kan ook een gevolg hebben voor de afhandeling bij eventuele schade.
Als het kenteken van de auto niet op naam van de verzekeringnemer geregistreerd staat bij het RDW kan Intrasurance de verzekering niet accepteren.
Als het voertuig voor een langere periode niet verzekerd is geweest kunnen wij het voertuig niet automatisch accepteren. Neem contact met ons op om uw voertuig te verzekeren.
Als u door schade een negatief aantal schadevrije jaren heeft opgebouwd valt u onder een bijzonder risico. Op dat moment kunt u contact met ons opnemen en zullen wij de mogelijkheden voor u beoordelen.
Voor acceptatie van een verzekering maken wij gebruik van een landelijk registratiesysteem. Valt u buiten een van de gehanteerde normen afgeleid van dit registratiesysteem, dan accepteren wij u helaas niet. Voor verdere inlichtingen verwijzen wij u naar het secretariaat van Stichting CIS. Op de website www.stichtingcis.nl is een aanvraagformulier te downloaden voor het aanvragen van inzagerecht. Deze procedure wordt ook uitgebreid toegelicht. Ook kunt u bellen met telefoonnummer 030-6935668.
Een vrijwaringsbewijs krijgt u als u uw auto verkoopt. Verkoopt u uw auto aan een door de RDW erkend autobedrijf, dan stellen zij dit op. Verkoopt u uw auto aan een particulier persoon, dan dient hij / zij hiervoor zorg te dragen bij het postkantoor. Met dit vrijwaringsbewijs toont u aan dat u niet langer de juridische eigenaar bent van de auto en dus niet meer aansprakelijk voor de voertuiggebonden verplichtingen, zoals het betalen van APK, motorrijtuigenbelasting en de verzekering.
Onder de dekking van de persoonlijke ongevallenverzekering vallen onder andere:
- De gevolgen van een verkeerde medische behandeling, wondinfectie of bloedvergiftiging
- Lichamelijk letsel door zelfverdediging
- Acute vergiftiging door het binnenkrijgen van giftige en/of bijtende gassen, dampen, stoffen, vloeistoffen
- Verstuiking, ontwrichting, spier- en/of peesverrekking
- Bevriezing, verbranding
- Verdrinking, verstikking of zonnesteek
- Bacteriële of virusbesmetting door een val in een vaste of vloeibare stof.
Voor een compleet overzicht verwijzen wij u naar de voorwaarden van de persoonlijke ongevallen verzekering.
U treft de actuele voorwaarden aan onder 'Lees meer' bij 2e Gezinsauto. Ook die ten aanzien van een motor als 2e gezinsvoertuig.
Daaronder worden begrepen munt-, postzegel-, kristal- of zilverwerkverzamelingen. Muziekinstrumenten vallen onder de rubriek 'Huisraad'.
De verzekering die de schadesoorten die u noemt dekt is de volledige cascodekking van de autoverzekering. Daarmee wordt de schade die u toebrengt aan de door u geleende auto vergoed. Houdt u er wel rekening mee dat als de schade-oorzaak door uw toedoen (schuld) is ontstaan, er een terugval in bonus / maluskorting en dus een stijging van de toekomstige jaarpremie uit deze claim ontstaat. Is de auto die u leent WA of WA beperkt casco verzekerd, dan is schade aan de auto door uw toedoen niet verzekerd!

N.B. U kunt in dit geval géén beroep doen op uw Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering!
Bij een (echt)paar zonder kinderen:
- De in de verzekering genoemde verzekeringnemer
- De echtgeno(o)t(e) van verzekeringnemer of degene met wie hij/zij ongehuwd samenwoont, mits er sprake is van een samenlevingscontract.
Bij een gezin met kinderen zijn meeverzekerd:
- De thuiswonende ongehuwde kinderen van het gezin
- Studerende uitwonende kinderen tot 21 jaar
- Pleegkinderen
Bij een eenoudergezin zijn verzekerd:
- De in de verzekering genoemde verzekeringnemer
- De thuiswonende ongehuwde kinderen van het gezin
- Studerende uitwonende kinderen tot 21 jaar
- Pleegkinderen
Tenzij anders is aangegeven in de polis, zal de uitkering als volgt door de verzekeraar gedaan worden:
- In geval van overlijden van verzekerde wordt uitgekeerd aan de echtgeno(o)t(e), danwel de partner, mits er sprake is van een samenlevingscontract
- In geval van blijvende invaliditeit wordt uitgekeerd aan verzekerde, echter voor minderjarigen aan de (pleeg)ouders
Deze verzekering dekt de schade door brand of inbraak aan voorraden of uw bedrijfsinventaris. Een voorwaarde voor deze verzekering is dat het pand goed is beveiligd. Op uw goederen- en inventarisverzekering zijn alle objecten die niet onlosmakelijk met de grond zijn verbonden verzekerd. Het is aan te bevelen uw opstal- en inventarisverzekering te combineren omdat bij een brand op allebei de polissen een schade zal ontstaan.
Zonder bedrijfspand kunt u niet. Of u nu een restaurant, fabriek of kantoor heeft: in uw bedrijfspand staan uw computers, uw administratie, komt uw personeel dagelijks werken en ontvangt u klanten. Daarnaast is er vaak een niet onaanzienlijk kapitaal in geïnvesteerd. Een kapitaal dat u, en uw financiers, goed wilt beschermen tegen allerlei risico's. Een gebouwenverzekering is daar de oplossing voor. Het dekt de schade aan uw bedrijfsgebouw als gevolg van brand, blikseminslag of ontploffing. Uw gebouwverzekering is nauw verweven met uw inventarisverzekering en eventueel uw bedrijfsschadeverzekering. Het is raadzaam om deze niet gescheiden af te sluiten maar bij voorkeur op één polis onder te brengen.
Heeft u een winkel of een showroom of zijn er in uw bedrijf veel glasvitrines? In dat geval hoort een glasverzekering thuis in uw verzekeringspakket. Met onze glasverzekering volstaat één telefoontje bij glasschade naar een van onze schadebehandelaars. Zij zorgen ervoor dat er een glasschadeherstelbedrijf bij u langskomt en dat er noodvoorzieningen getroffen worden als dat nodig is. De schade wordt vergoed in natura: de verzekeringsmaatschappij betaalt de reparatie en de noodvoorziening.
Dit is een 'All-risk' dekking voor uw hardware, software en de kosten gepaard gaand met het herstel (reconstructie of extra kosten) na een gedekt voorval. Doel van de computerverzekering is om u schadeloos te stellen bij onvoorziene gebeurtenissen en daarom zijn in principe alleen reparatie- en vervangingskosten verzekerd. Afschrijving of normale waardevermindering is niet meeverzekerd.
Deze verzekering dekt het verlies en diefstal van geld, geldswaardige papieren en elektronisch geld. Ook bent u verzekerd in het geval u vals geld ontvangt.
Brand of inbraak in uw bedrijf hebben vaak niet alleen directe materiële schade tot gevolg. De kans bestaat dat uw bedrijf tijdelijk stil komt te liggen. In die tijd verdient u niets, terwijl de kosten blijven doorlopen. Een bedrijfsschadeverzekering vergoedt deze kosten.
Een brandverzekering dekt de gevolgen van brand, ontploffing en vele andere in de verzekeringspolis genoemde evenementen. De brandverzekering kan gelden voor uw opstal, inventaris, bedrijfsuitrusting en goederen aanwezig op de in de polis vermelde risico adressen.
Ieder Nederlands motorvoertuig dient tenminste verzekerd te zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dus ook de auto('s) die een bedrijf in eigendom heeft.
Als u een bedrijfsauto hebt, kunt u daarvoor een bedrijfsautoverzekering afsluiten. Als u er meer heeft, sluit u voor alle auto's samen een bedrijfsautoverzekering af. Zijn het er meer dan tien, dan beginnen we te spreken van een wagenparkverzekering. Sommige verzekeraars noemen overigens een verzekering voor vijf bedrijfsauto's al een wagenparkverzekering.

Een wagenparkverzekering is in feite een bedrijfsautoverzekering voor veel auto's tegelijk. Het voordeel is dat u een veel lagere premie betaalt dan als u alle auto''s afzonderlijk zou verzekeren.
Veel bedrijven vervoeren goederen zelf of laten die vervoeren. Of u deze goederen nu gebruikt of verbruikt: in veel gevallen zijn ze belangrijk (of zelfs onmisbaar) voor uw bedrijfs- en productieprocessen. Indien er aanzienlijke financiële belangen mee gemoeid zijn die u niet zelf kan of wil dragen is een goederentransportverzekering dé oplossing. Ook als u het transport van goederen uitbesteedt is een goederentransportverzekering vaak aan te bevelen. Want de aansprakelijkheid van de vervoerder is vaak beperkt tot een laag bedrag per vervoerde kilo.
Hiermee verzekerd u zicht tegen het risico dat u als werkgever tegenwoordig verplicht bent om uw medewerker de eerste twee jaar van diens ziekte door te betalen.
Deze verzekering biedt dekking tegen inkomensterugval bij werknemers die langer dan twee jaar ziek zijn. Al uw medewerkers die na 1 januari 2006 langer dan twee jaar ziek zijn, komen in aanmerking voor de WIA: de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Deze wet is opvolger van de WAO en vooral gericht op reïntegratie van medewerkers. De overheid verwacht daarin van u en uw medewerker een actieve rol. Medewerkers die er niet in slagen te reïntegreren, kunnen een dramatische terugval in inkomen krijgen. Hoeveel dat precies zal zijn, is afhankelijk van de mate waarin uw medewerker nog aan het werk is.
Indien u voor uw bedrijf of organisatie veel moet reizen is een zakenreisverzekering eigenlijk onontbeerlijk. Met een reisverzekering kunt u iedereen verzekeren die voor uw organisatie onderweg is of gaat.
Uw werknemers zijn één van de belangrijkste productiefactoren binnen uw organisatie. Indien u het als werkgever belangrijk vindt dat zij of de nabestaanden bij blijvende invaliditeit of overlijden een uitkering krijgen van u, dan is een collectieve ongevallenverzekering dé oplossing.
Een bedrijfsaanprakelijkheidsverzekering dekt de schade die kan ontstaan tijdens de uitoefening van uw bedrijf. Wanneer u bijvoorbeeld een hamer uit uw handen op een auto laat vallen, dan vergoedt zo´n verzekering de schade. Als u slecht bouwwerk aflevert en uw opdrachtgever dient een schadeclaim in, dan kunt u dit echter niet op uw verzekering afwentelen. Dat is uw eigen ondernemersrisico.
Deze verzekering dekt de schade die u aan derden toebrengt bij de uitoefening van uw beroep. De hoogte van de premie is afhankelijk van het beroep dat u uitoefent en de grootte van uw onderneming; deze ingrediënten vormen immers het ondernemersrisico.
Het gebeurt binnen het Nederlandse rechtsstelsel niet vaak, maar het is soms mogelijk de bestuurder van een rechtspersoon (vennootschap, coöperatie, vereniging of stichting) persoonlijk verantwoordelijk te stellen voor de gevolgen van zijn falen. Normaliter treedt hij op namens zijn organisatie en is die organisatie aansprakelijk voor de gevolgen. Dat geldt echter niet als de bestuurder
- zijn taak niet naar behoren heeft vervuld;
- een verkeerde beslissing heeft genomen en geen maatregelen heeft getroffen om schade te voorkomen;
- zich niet aan wettelijke voorschriften heeft gehouden, bijvoorbeeld niet tijdig heeft gemeld dat zijn bedrijf de belasting niet op tijd kan betalen;
- heeft bevorderd of toegestaan dat zijn organisatie een strafbaar feit heeft gepleegd.
Om de bestuurder te beschermen tegen de gevolgen van verkeerde beslissingen kan een organisatie voor hem een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. De verzekeraar vergoedt de kosten van rechtsbijstand en betaalt eventueel de schadeloosstelling die de bestuurder krijgt opgelegd of met hem wordt overeengekomen.
Een vervoerder is in veel gevallen aansprakelijk voor de schade die de door hem vervoerde goederen oplopen. Er zijn internationale verdragen die de aansprakelijkheid beperken, maar toch kan de vervoerder soms aanzienlijke claims krijgen. Met een vervoerders aansprakelijkheidsverzekering kan hij zich tegen die claims verzekeren.
Als ondernemer moet u zich houden aan steeds strengere milieuwetten. Brengt u schade toe aan het milieu, dan moet u zelf opdraaien voor de schade. De kosten van bijvoorbeeld bodem- of grondwatersanering kunnen hoog oplopen. Een milieuschadeverzekering biedt dekking voor het risico van bodem- en waterverontreiniging. Van belang is het begrip milieu-aantasting. De polis dekt schade veroorzaakt aan de eigen locatie en vanaf de eigen locatie. Luchtverontreiniging alsmede personenschade is uitgesloten.
Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, regelt de verzekeraar dat u juridische hulp krijgt. In geval van conflicten met werknemers, leveranciers, de overheid of zakenpartners. Uw onderneming of organisatie doet dagelijks transacties waarbij allerlei juridische consequenties horen. Van het kopen van kantoorartikelen tot het aannemen van personeel. Het kan u ook overkomen dat u te maken krijgt met een partij die niet naar uw verwachtingen presteert, een kwade opzet heeft, niet wil betalen of gewoonweg niet levert wat is afgesproken. Op dat moment zou u eigenlijk een juridische actie willen ondernemen. Een bedrijfsrechtsbijstandverzekering kan dan uitkomst bieden.
De CAR (Construction All Risks)-verzekering heeft tot doel om dekking te bieden tegen de financiële gevolgen van een schade bij een object in aan- of verbouw.

Als verzekerden op de verzekering worden doorgaans aangemerkt:
- de verzekeringnemer (contractant en premiebetaler)
- de opdrachtgever en diens directie
- (hoofd- en onder-)aannemers
- eventuele architecten, constructeurs alsmede overige adviseurs
Vaak wordt in het bestek aangegeven wie de verzekeringnemer is. Regelmatig komt het voor dat aannemers, onderaannemers en installateurs meeverzekerd zijn. De verzekeringnemer heeft altijd de bevoegdheid om verzekerden al dan niet toe te laten op de polis; dit eventueel met het oog op het schadevrij houden van de verzekering. Indien een verzekerde is toegelaten op de polis dan heeft deze de mogelijkheid om zelfstandig een schade te melden bij de verzekeraar en de verzekeraar mag de schadeuitkeringen rechtstreeks voldoen aan de schadelijdende partij. Of een aannemer is meeverzekerd op de CAR-verzekering is afhankelijk van de relatie met de opdrachtgever (=verzekeringnemer).
Deze verzekering dekt de schade aan uw werkmateriaal (bijv. graafmachines en vorkheftrucks) zelf door bijvoorbeeld brand, maar ook onder bepaalde voorwaarden schade die met het materiaal wordt aangebracht aan andermans bezit. Dit laatste valt namelijk buiten de dekking van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
Als u als ondernemer geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt dan heeft dat grote gevolgen voor uw inkomen en mogelijk zelfs voor uw onderneming. U bent dan immers niet meer in staat uw normale inkomen te verdienen. Bovendien biedt de overheid u geen vangnet als u door een ziekte of een ongeval niet meer volledig kunt werken. U kunt dan terugvallen op de bijstand, maar voordat u een uitkering krijgt, moet u eerst uw eigen vermogen aanspreken. Bovendien houdt de overheid bij het toekennen van een uitkering ook rekening met het inkomen van uw partner. Hoe dan ook, uw inkomsten nemen in dat geval fors af.

Bent u zelfstandige, directeur-grootaandeelhouder, vrije beroepsbeoefenaar of zzp-er, dan is een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering een absolute must. Niet alleen voor het behoud van uw levensstandaard, maar vaak ook voor de continuïteit van uw bedrijf. Bovendien is het een geruststellende gedachte dat uw inkomen goed verzekerd is wanneer u onverwacht iets overkomt. Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering bij u past is afhankelijk van uw middelen en persoonlijke situatie.
Dit is een overlijdensrisicoverzekering op het leven van de eigenaren of belangrijke medewerkers. De verzekering dekt de financiële gevolgen van het overlijden van deze personen.

Direct contact via

085 401 70 84

Of mail naar info@fiad.nu